Více o zápasu

Muži A

FBC Tigers Poruba

7

FBC Hlučín

1
Moravskoslezská liga mužů 21. 4. 2024 @ 11:15 SH SŠIEŘ Rožnov p. R.

Nadpis Kotzura: „Hanys Šprinc superhero tohoto utkání. Nula sice nevyšla, ale pochytal toho strašně moc. Hanys je hvězda, Hanys je naše hvězda, Hanys je nejlepší. Rum nám nalej rum nám dej, Hanysovi gola dej. Dokud bude Hanys, dokud bude Hanys, Hanys je nejlepší!!!“

Tento online jsme vzali poněkud speciálně. Píše se čas 23:01 a pravděpodobně nejvíc piv, co tým kdy vypil. Třetí místo sice nezní kdo ví jak k výsledku k oslavě, jenže 6 bodů na konci sezony se prostě nemůže nechat jen tak. Navíc se věci vyvinuly zase trochu jiným směrem, než jsme v sezoně očekávali a tak jsme tohle pojali trochu jinak. Dejte si kafe, tohle bude na déle. První si jako slovo vzal obránce Kapec. Jeho slovy, cituji: „národní ostuda, ale v tomhle stavu, co se dá čekat“. Více bohužel Kapec nakonec nenabídnul, přestože u škopku složil velmi nádhernou básničku. Tu se po vystřízlivění rozhodl z publikace stáhnout.

Po pěti pivech padlo jasné zadání, jednotlivé body ke zmínění si můžete přečíst níže. Jak se nám nakonec povedly, můžete po přečtení zhodnotit sami:
• Šimon Bára Špotáková
• Kotzur nadiktování gólů
• Vajdisovo střídání
• 4 minuty druhého zápasu
• 30s – 2 neuznané goly
• Beny pustil nájezd od 60 letého pána
• Grzymek 0% uspěšnost střelby, 50% uspěšnost na míčku
• Chovy je ve Frýdku už dvě hodiny, na zápas zase dochvilný
• Tigers má nového majitele (pán v hospodě)

Zatímco sbírám první drobné, co mi jako pokladníkovi přistály díky Kapimu na notebooku, hospodou se nese pokřik „peníze!“. Tohle bude pravděpodobně nejdelší report v historii, každý si udělejte něco dobrého, bude to stát za to. Mezitím zdravíme minimálně Vaňkyse z Orlové, o kterém víme, že si tyhle reporty čte. Poslední dvouvýjezd však znamená začátek prvního zápasu v Rožnově na 11:15, ihned se ději první okamžiky, které si zaslouží zaznamenání hodné konce sezony.

První utkání bylo naplánováno s Hlučínem na 11:15 v Rožnově. Dlouho se jednalo o taktické šachy a pečlivou obranu Hlučína, kterou se nám podařilo prolomit v první půli 12. minuty. V čase 11:14 otevřel skóre Kapec, minutu poté ho následoval Chovanec. Poslední dvě minuty tedy znamenaly stav 2:0 v náš prospěch, kde jsme potřebovali minimálně 3 body bez ohledu na předchozí zápas. Jelikož však Frenštát jen remizoval s Rožnovem, stačil nám jen bod pro jistotu postupu.
Druhá třetina vypadala podobně. Na rozdíl tří branek odskočil po své trefě ve 20. minutě Fanfrla. Chovanec krátce poté přidal svůj druhý gól. Jedinou kaňku na zápase přidal na konci druhé třetině v přečíslení 2 na 1 „chábr“ Guldan, kterého znají minimálně dva hráči. Přestože náš obránce neudělal nic špatně, na odvrácení brejku to nestačilo.

Třetí třetina pak už byla čistě v naši režii. Sice jsme na první gól znovu čekali nějakou dobu, jenže po osmi minutách zavedl búra Hurta, šestý fík přidal Kotzur a na konečných 7:1 zametl individuálním solem Přindiš.

U šestého gólu bych se zastavil, po cestě do Rožnova nás zastihla sněhová kalamita a podle fotek v týmové skupině na messengeru mohlo být zdržení i dvouhodinové. Při této sněhové kalamitě Kotzur dostal za úkol v každém zápase vstřelit gól, nebo bude škrábat a odhazovat sníh on. První polovinu úkolu k odvrácení práce po zápase tedy má za sebou. Také na speciální přání musím splnit nadiktování gólu, jak to zhruba nějak probíhalo. Jeho slovy: „dostal jsem rozehrávku v rohu, dostal blikanec v hlavě, třikrát obkroužil celé hřiště, nikomu nenahrál, obehrál všechny hráče raději víckrát a před vyvěšením do víku jsem pro diváky poslal jednu spin-o-ramu.“ Reálně se však stalo, že se míček odrazil k jeho hokejce, máchnul do vzduchu a ono to padlo. Věřit samozřejmě můžete jakékoliv verzi, jedna z toho je opravdu pravdivá.

Speciální odstavec si také zaslouží debutant Bartoš, který hned prvním střídáním mohl skórovat po nádherné přihrávce Tichopáda zpoza branky, namísto toho si připsal trest za zbytečné, ale zasloužené vyloučení, které sice sudí vyhodnotil jako hrubost, i když to bylo nesportovní chování, ale na trestu to nijak neubírá. Jeho debut byl týmem ohodnocen výpočtem za 100, na první body si však ještě musí počkat. Hod hokejkou to byl ale ukázkový a oštěp letěl daleko.

Tahle výhra znamená tři body, bez ohledu na to, co se stane v jakémkoliv jiném dalším zápase máme pojištěné třetí místo. S Hlučínem končíme v celkové bilanci se šesti body a stavem 17:6.

Střely Tigers – 29 | Hlučín – 14

Kanadské bodování: 11:14 M. Kapec (J. Fanfrla), 12:23 O. Chovanec (M. Grzymek), 19:42 J. Fanfrla (M. Hlaváč), 22:26 O. Chovanec (P. Hurta), 34:01 P. Hurta (M. Přindiš), 35:04 D. Kotzur (J. Fanfrla), 37:51 M. Přindiš

Gólman: J. Šprinc

Sestava: J. Šprinc, T. Beneš – D. Kotzur, M. Hlaváč, M. Novotný, O. Keberle ©, M. Přindiš, L. Říhovský, Š. Bartoš, O. Chovanec, J. Vajda, J. Fanfrla, D. Tichopád, D. Studník, M. Grzymek, P. Hurta, J. Filipčík, M. Kapec

Trenér: D. Vlček

FBC Tigers Poruba 7 - 1 FBC Hlučín

  • Neděle 21 dubna 2024 @ 11:15
  • Moravskoslezská liga mužů 
  • SH SŠIEŘ Rožnov p. R.
7
Odehráno
4
Výhry
0
Remízy
3
Prohry

Předchozí zápasy

25 Lis 23 9:00 U11 U11 ORANŽOVÍ v FBC Hlučín 2 - 14
25 Lis 23 10:30 U11 U11 ČERNÍ v FBC Hlučín 12 - 7
21 Led 24 10:30 U11 FBC Hlučín v U11 ORANŽOVÍ 14 - 7
21 Led 24 17:30 MUŽI A FBC Hlučín v FBC Tigers Poruba 5 - 10
27 Led 24 9:00 U13 Mladší žáci - oranžoví v FBC Hlučín 5 - 0
11 Úno 24 13:00 U11 FBC Hlučín v U11 ORANŽOVÍ 15 - 3
21 Dub 24 11:15 MUŽI A FBC Tigers Poruba v FBC Hlučín 7 - 1