Více o zápasu

Muži A

FBC Tigers Poruba

8

FBC Honey Badgers F-M

5
Moravskoslezská liga mužů 21. 4. 2024 @ 15:00 SH SŠIEŘ Rožnov p. R.

Poslední zápas sezony byl naplánován s Honey Badgers z Frýdku-Místku a začátek zápasu se nám povedl jako hrom. Už ve druhé minutě jsme měli na kontě pět střel na bránu, z toho dvě v síti po zásluze Říhovského a Kotzura, který se tak definitivně vyhnul ometání auta. O pár minut později přidal třetího fíka také Hlaváč a pět vteřin před koncem upravil na 4:0 solem přes celé hřiště Přindiš.

Druhé dějství nezačlo úplně ideálně, po třech minutách jsme obdrželi první gól, v podstatě ihned po vypracováního prvního tlaku jsme díky Fanfrlovi vedli znovu o čtyři. Do konce třetiny se podruhé v zápase trefil Hlaváč a zářez si připsal také Tichopád.

Třetí třetina… Co k tomu říct. Sám nevím, co se vlastně stalo a proč to dopadlo tak, jak to dopadlo, i když se šťastným koncem. Osmý a poslední tygří gól zaznamenal Chovanec, a i když jsme na potencionální desítku mířili a vlastně i vstřelil, dva neuznané góly v rozmezí 30 vteřin tomu daly za své. Sice pokaždé z jiného důvodu, než byl reálně písknut, ale celkovému výsledku to nakonec neuškodilo. Kromě naši cti. A potom ta nádhera začla. Poslední čtyři minuty, jako bychom na hřišti vůbec nebyli. A u druhé obdržené branky doslova. Díky Vajdovi jsme vlastně hráli ve čtyřech, jenže ne po vyloučení, nýbrž zapomenutím na střídačce. Ani mohutné řvaní Beneše spoluhráče nepřimělo nikoho se vrátit. Bezmocný Studník pak se situací 3 a půl (nejblíž k brance měl Kotzur) na 1 nemohl udělat vůbec nic. Aspoň to neskončilo výjezdem gólmana mimo brankoviště, jako naposled v Rožnově proti Hlučínu. Jenže, tomu nájezdu se stejně nezabránilo. Tam platilo, že když nevíš co s míčkem, vystřel a ruský blafák od šedesátníka prošel skrz. Téhle tragédii stále není konec, konečnou třešničku na dortu tomu dodaly dva slepence v časech 38:32 a 38:40. Ještě že zápasy nejsou delší, kdo ví, co by se stalo dále.

8:5 je konečné skóre, 14:9 pak z obou zápasů a dalších šest bodů se soupeřem do konečné tabulky. Stejně tak po dlouhé době bereme šest bodů i za víkend, sezonu končíme s celkovými 41 body na třetím místě a v tuto chvíli očekáváme, co se bude dít dál. Je totiž možné, že i z tohoto místa postoupíme, protože Petrovice ani Těšín postoupit nechtějí. Pokud by se něco změnilo, je ještě možné, že se bude rozšiřovat regionální liga nad námi a nahoru by tak mohly jít týmy dva. Jak to nakonec dopadne, je ve hvězdách, nic však není ztraceno. S celkovými 122 góly jsme třetí nejútočnější celek, 66 obdržených branek nás řadí na tým s nejméně rybařením míčku z vlastní sítě. I když poslední 4 minuty tohoto zápasu tomu tak nenapovídaly.

Jednotlivé statistiky hráčů z ligy i z tygří smečky si lze přečíst zde:
https://www.ceskyflorbal.cz/competition/detail/statistics/7MM6?divisionId=4296&competitionFisId=3561

U gólmanů je to trochu složitější, proto pro zajímavost obrázek níže.

Střely Tigers – 33 | Honey Badgers – 15

Kanadské bodování: 1:33 L. Říhovský (M. Přindiš), 1:55 D. Kotzur (D. Tichopád), 8:55 M. Hlaváč (O. Keberle), 12:55 M. Přindiš, 17:15 J. Fanfrla (M. Hlaváč), 23:39 M. Hlaváč (O. Keberle), 25:45 D. Tichopád (D. Studník), 33:27 O. Chovanec (P. Hurta)

Gólman: T. Beneš

Sestava: T. Beneš, J. Šprinc – D. Kotzur, M. Hlaváč, M. Novotný, O. Keberle ©, M. Přindiš, L. Říhovský, Š. Bartoš, O. Chovanec, J. Vajda, J. Fanfrla, D. Tichopád, D. Studník, M. Grzymek, P. Hurta, J. Filipčík, M. Kapec

Trenér: D. Vlček

—————————–

Dodatek pod čarou pro ty nejvěrnější. Co ukázal dnešek na zápase i mimo něj,

Někteří hráči začínají být poznávání i na ulici, což se stalo Šprincovi s Kotzurem, když šli mezi zápasy z nedalekého albertu. Pán vypadal, že o všem ví, stejně si však odstupem času myslím, že to poznal buď podle výbavy, ve které Šprinc zůstal, nebo jeho smradu.

Grzymek během dne vlastními slovy: „za poslední dobu jsem na střelbě 0%, na míčku 50“.

A to hlavní, že pro Chovance by mohl být sraz i o den dřív a stejně by přišel pozdě, neuvěřitelná dochvilnost. Do příští sezony zpřísníme pozdní příchody. Ani si nevzpomínám, kdy ten kluk přišel včas, na hokejce však umí. Podle všeho byl ve Frýdku dvě hodiny a legendy praví, že tamější doprava byla ještě horší, než xy kilometrů dlouhá zácpa, která postihla jiné auto. To potvrdil pozdním příchodem i na závěrečné ukončení sezony.

Konečnou korunu celému dni i sezoně pak mohli všichni hráči společně sledovat ve Friscu, kde místní znalec sportu přišel nikdo vlastně neví s čím, názory se liší. Prostředek stolu tvrdí, že nás chtěl koupit, na konci stolu pak koluje verze, že se jednalo o Fun Din Dunga ze scény v okresním přeboru, který nabízel dresy.

Na závěr, jako vždy, veliké poděkování všem fanouškům, kteří nás jezdí ať už pravidelně, nebo výjimečně podporovat. Nezáleží, jestli se jedná o rodiče, příbuzné, přítelkyně, Vichyho mamku, klubové příslušníky, jiné trenéry, béčkaře, nebo mladé naděje. Vidět vás v hledišti je vždy radost a vzpruha k lepším výsledkům. Bez vás by to nešlo, VELIKÉ DÍKY! Ať už postup vyjde nebo ne, doufáme, že u toho další sezonu budete znovu s námi.

FBC Tigers Poruba 8 - 5 FBC Honey Badgers F-M

  • Neděle 21 dubna 2024 @ 15:00
  • Moravskoslezská liga mužů 
  • SH SŠIEŘ Rožnov p. R.
2
Odehráno
2
Výhry
0
Remízy
0
Prohry

Předchozí zápasy

14 Říj 23 10:15 MUŽI A FBC Tigers Poruba v FBC Honey Badgers F-M 6 - 4
21 Dub 24 15:00 MUŽI A FBC Tigers Poruba v FBC Honey Badgers F-M 8 - 5