Více o zápasu

Muži A

FBC Tigers Poruba

5

1.FBK Sršni Rožnov p/R

3
Pohár Českého florbalu 24. 8. 2024 @ 13:30 Sportovní hala Krásné Pole

V sestavě se tento rok spíš škrtalo ze školních a pracovních důvodů, a proto hned jmenovitě největší soupeř z Rožnova měl prověřit, jak na tom po prázdninách jsme. Až na místě se nám trochu ulevilo, že nepřijelo kompletní áčko, čehož jsme dokázali využít hned od počátku a vypracovali si rychlý náskok. Do utkání jsme však vlétli jako rození tygři a první gól v herní sezoně 24/25 si připsal na triko Tichopád v 5. minutě, ze kterého si ukázkový příklad vzal nejlepší střelec loňské sezony Hlaváč. Trochu však klasicky po tygrovsku jsme tento náskok do konce 1. třetiny stihli probendit a do druhého dějství se šlo nejen za nerozhodného stavu, ale i počtu střel na bránu.

Druhá třetina byla zcela v naši režii, jen jde vidět, že letní turnaje jsou úplně něco jiného a na efektivitě budeme muset znovu zapracovat, aby byla minimálně tam, kde na konci sezony předchozí. Byli jsme to nakonec my, kdo první inkasoval, nicméně jsme záhy ukázali, že dotáhnout se také umíme a i přes dominanci v druhé třetině končí i tahle pasáž hry nerozhodně. Poděkovat můžeme spolupráci Studník – Novotný, který prostřelil soupeřova gólmana.

Závěrečná část se opět nesla v naprosto opačném duchu, Rožnov měl více ze hry, nás možná trochu poznamenal strach, ale skvělá defenzivní práce žádnou odměnu sršnů nepřinesl. Naopak, dva závěrečné direkty do sršního hnízda přidal kapitán Keberle a bůra zasadil tři minuty před koncem ukázkovým výjezdem do šibenice Fanfrla. První krok je tak úspěšně za námi a po prvním odehraném zápase v naši herní skupině se tak dostáváme na první místo, kde máme v plánu setrvat. Zápas nás díky třem naprosto odlišným třetinám prověřil snad po všech stránkách, že dokážeme být aktivnějším týmem, v případě nutnosti i efektivnějším týmem. V ideálním případě bychom vždy zůstali u kombinaci obojího. K pochvale také patří týmový výkon při boji o zelenou helmu (blokování střel), kde jsme týmově zaznamenalo 13 kusů. Z toho hned 5 skončilo na mohutném Kotzurovi.

Fér se ale však jeví zmínit fakt, že jsme stále ten stejný tým z loňska i v negativních ohledech, střídání nám ještě pořád dělá problém. Buď jsme ve 4 nebo v 6, nicméně letos máme první čárku za špatné střídání hned v prvním utkání.

Střely Tigers vs. Rožnov 1./2./3. třetina:
7:7 / 8:2 / 5:8 = 20:17

FBC Tigers Poruba 5 - 3 1.FBK Sršni Rožnov p/R

  • Sobota 24 srpna 2024 @ 13:30
  • Pohár Českého florbalu 
  • Sportovní hala Krásné Pole
3
Odehráno
3
Výhry
0
Remízy
0
Prohry

Předchozí zápasy

08 Říj 23 9:10 U13 1.FBK Sršni Rožnov p/R v Mladší žáci - oranžoví 0 - 5
20 Led 24 9:00 U11 U11 ČERNÍ v 1.FBK Sršni Rožnov p/R 14 - 10
24 Srp 24 13:30 POHÁR FBC Tigers Poruba v 1.FBK Sršni Rožnov p/R 5 - 3