Více o zápasu

Muži A

FBC Tigers Poruba

3

Warriors Nový Jičín

4
Pohár Českého florbalu 24. 8. 2024 @ 9:00 Sportovní hala Krásné Pole

Druhý den máme v plánu navázat na 6 bodů z dne prvního, první stopku nám mají vystavit Warriors z Nového Jičína. Říká se, že vítězná sestava se nemění, nicméně po ztrátách Kapce a posil Kocúra s Vajdou to jinak ani nejde. Dodrželi jsme to tedy alespoň v brankovišti a na první zápas usedá mezi tři tyče Beneš.

Jestli můžeme opět něco potvrdit, co platí z předcházející sezony, jsou to ranní zápasy. Což se potvrdilo i nyní. Poprvé tak ochutnáváme, jaké to je prohrávat a od 8. minuty po výjezdu na tyčku musíme dohánět ztrátu. Se čtyřma střelama na brankáře se však toho moc udělat takhle po ránu nedá, a tak do druhé třetiny jdeme s jasným cílem. Srovnat a otočit.

To se nám nakonec po taktickém vyloučení Kotzura daří. Z loňska je to tedy už na góly v oslabení 1:1, stejně tak na aktuální stav a Hlaváč tak drží svou předepsanou tradici gólu na zápas. Druhá část úkolu v podobě otočení se nám nakonec také daří, přesnou trefou otočil skóre Bartoš. Vedení nám však příliš dlouho nevydrželo, protože Kocúr dostal dárek v podobě dvouminutového trestu. V tomto případě se jedná opravdu o dárek, všichni na lavičce ani v nic jiného, než 2+2 nedoufali. Kocúr byl tedy potrestán posazením na trestnou lavici a vytažením peněženky do týmové kasy, zbytek týmu pak na hřišti dostal trest v podobě vyrovnání. Druhá část končila signalizovanou výhodou a spolu se sirénou zazněla píšťalka sudího, do třetí části jsme šli odpočati s přesilovkou v rukávu.

Jenže ta nepřinesla ani střelu na bránu a všechno končilo vedle, nebo na bloku. Na svou třetí trefu jsme si tak museli počkat až do 35. minuty, kdy navrátil vedení tygrům Vajda. Jako zpětnou vazbu jsem dostal, že někdy jsou reporty až příliš vážné, zkusím tedy napravit. Na základě dvou vět o Kocúrovi a Vajdovi je snad jasné, která z těchto dvou posil měla úspěch. Jenže teď zas vážně, zbytek zápasu už měl nejhorší možný scénář. Nejprve jsme v 39. minutě neuspěli ani v další přesilové hře a 210 vteřin před koncem zápasu přišli o vedení. Závěrečný hřebíček do tygří rakve byl o minutu později samostatným náhozem na osamoceného Kaldu, kde se ani přes pětivteřinový řev nikdo dozadu nevrátil. Možná to chtělo výjezd a zakopnutí, jako v Rožnově proti Hlučínu. Kdo pamatuje?

Přestože se nám tedy poštěstilo, že Jičín přijel druhý den výhradně s béčkem a hlavní posily nechal doma odpočívat, ranní zápasy nejsou naše doména a poprvé tak ochutnáváme hořkost porážky. Střel bychom napočítali asi 60 (beze srandy), jenže když z toho 20 skončí v bloku a dalších 27 vedle, na 13 kousků mezi tři tyče je to opravdu bídný výkon. Na stejný počet střel byl soupeř doslova o jednu střelu lepší, my tak prohráváme 3:4. Nevadí, jedeme dál, zápas nám opět odkryl pozitiva, na kterých stavět. Včetně negativ, které se pokusíme odbourat.

Střely Tigers vs. Warriors 1./2./3. třetina:
3:5 / 7:3 / 3:5 = 13:13

FBC Tigers Poruba 3 - 4 Warriors Nový Jičín

  • Sobota 24 srpna 2024 @ 9:00
  • Pohár Českého florbalu 
  • Sportovní hala Krásné Pole
1
Odehráno
0
Výhry
0
Remízy
1
Prohry

Předchozí zápasy

24 Srp 24 9:00 POHÁR FBC Tigers Poruba v Warriors Nový Jičín 3 - 4