Více o zápasu

Muži B

FBC Tigers Poruba

7

RH PIVING OSTRAVA

5
Moravskoslezský přebor mužů 12. 10. 2024 @ 9:00 SH TJ Ostrava

Sezonu v sobotu odstartovalo také mužské béčko, které si svou odloženou premiéru odsloužilo v Ostravě na Varenské. „B“ sekce výrazně rozšířila svou soupisku a hned jedna z nových akvizic se ukázala na výbornou, když v páté minutě otevřel týmový účet branek Homola. Do konce třetiny se ještě stihlo vyrovnat a do další části utkání se tak šlo za nerozhodného stavu.

Druhá třetina by se dala pojmenovat jako tygří koncert. Vítězství 3:0 tomu značně napovídá. Hned v první minutě druhé části se prosadil Kocúr, který na zápas přišel pravděpodobně v podnapilém stavu, protože střízlivého jsem ho takhle vystřelit v životě neviděl. O tři minuty později zvýšil na dvoubrankové vedení kapitán Novotný a na zmíněnou výhru v třetině 3:0 se podepsala celá formace, protože hezčí ťukec zakončené brankou jsem dlouho neviděl. Na konci akce stála milimetrová přihrávka od Prachaře, kterou Fojt nekompromisní dělovkou dvacet nad led k tyči nepohrdnul.

Třetí třetinu jsem musel utéct kvůli pracovním povinnostem, všechno jsem si však postupně povyzvídal, abych mohl přinést ověřené informace. Koncert se místa přenesl až ke komedii. V první minutě jsme obdrželi přesilovou hru, kterou hned z první střely na branku proměnil Novotný. Šestý zářez do půllitru pak zaznamenal znovu Kocúr a oficiálně prohlašuju, že jsem v tuto chvíli viděl vše. Pětigólové vedení znamenalo připuštění druhého golmana do brankoviště a premiéru ve vyšší lize si připsal také Kuchta. V tu chvíli však jeho spoluhráči přestali hrát a během první minuty se Piving přiblížil na 3:6. Hattrick a vedení na 7:4 zkompletoval Novotný. Poslední tři minuty už s florbalem nemělo moc společného. Přestože soupeř snížil ještě na 5:7, gólově už se nic nestalo. Další tři vyloučení (zákroky raději pro korektnost nemám komentovat, ale byl to hnus), jsme přesilovou hrou proměnit nedokázali. Jako třešnička na dortu ještě stojí za zmínku neproměněný nájezd Prachaře. To však nemění na celkové výhře a bravurnímu odstartování do sezony.

Sestava: J. Beňovič (od 26:58 P. Kuchta) – M. Keberle, J. Szurman, T. Homola, F. Kreis, M. Novotný ©, O. Keberle, M. Prachař, P. Mintěl, V. Kocúr, K. Závodný, D. Studník, T. Vicherek, P. Schmidt, V. Mikolajek, O. Fojt, J. Gavenda

Trenér: R. Beňovič

FBC Tigers Poruba 7 - 5 RH PIVING OSTRAVA

  • Sobota 12 října 2024 @ 9:00
  • Moravskoslezský přebor mužů 
  • SH TJ Ostrava
1
Odehráno
1
Výhry
0
Remízy
0
Prohry

Předchozí zápasy

12 Říj 24 9:00 Moravskoslezský přebor mužů FBC Tigers Poruba v RH PIVING OSTRAVA 7 - 5