Více o zápasu

Muži A

FBC Tigers Poruba

5

Bazinga Ostrava

5
Moravskoslezská liga mužů 10. 2. 2024 @ 11:30 SH TJ Ostrava

Na první gól se nečekalo dlouho, v paté minutě otevřel brankový účet Kapec a hala v Mariánkách se otřásala v základech poprvé. Dvě minuty před koncem první části jsme si zahráli přesilovou hru, kterou po půl minutě proměnil granátem Hlaváč. Celou třetinu jsme byli převážně na míčku my tygři, a přestože Bazinga tu a tam k nějaké šanci došla, všechny střely končily buď na bloku, nebo vedle. První střela na bránu byla zaznamenána až v 11. minutě, první úspěšný zářez do tygra o pár vteřin později. Do druhé třetiny se tak šlo za stavu 2:1.

Druhá třetina začala po minutě a půl tam, kde předchozí končila, tedy přesilovou hrou v náš prospěch. Tu jsme sice tentokrát využít nedokázali, než se však trestanec z Bazingy zapojil z trestné do obrany, Říhovský postavil Varenskou na nohy potřetí. Krátce po půlce zápasu bylo ještě veseleji, Hlaváč nekompromisním granátem rozvlnil síť v zápase už podruhé a skóre 4:1 vypadalo nádherně. Vypadalo. Od té doby se to začalo kazit a sypat, jako domeček z karet. Vedení o tři branky nám vydrželo zhruba minutu, kdy na výjezd zpoza brány nezareagoval vůbec nikdo a co hůř, další snížení proběhlo za minutu a půl po rizikové přihrávce za bránou o posunutý mantinel a na odraz 2 na nikoho byl Šprinc krátký. Rázem svítil stav 4:3. To pořád nebylo v druhé třetině vše, o půl minuty později jsme poprvé pykali ve čtyřech po faulu Grzymka, kde jsme se sice dostali do samostatného úniku a po faulu na Vajdu také k nájezdu, ten však už položeného čapáka Bazingy nedokázal přelobovat. Z našeho oslabení však bylo pár vteřinek ukrojeno díky nedisciplíně soupeře a třetí část jsme zahajovali zkrácenou přesilovkou.

Tu jsme však opět nedokázali využít, přesto nás to nemuselo mrzet přespříliš, protože minutu na to jsme míček doklepali do sítě popáté. Po timeoutu soupeře se však začaly dít věci. Nejprve Kotzur dostal dvě minuty za opakované přestupky, toto oslabení jsme ještě ustát dokázali bez újmy. Následný brejk 3 na 1 už nikoliv a rozdíl skóre byl znovu na nejtěsnějším možné výsledku. Ihned po gólu následoval náš timeout se slovy uklidnit hru a dohrát na půlce soupeře. Stal se přesný opak, Říhovský hasil nejhorším možným způsobem za dvě minuty a v poslední půlminutě šla Bazinga do šesti a následnou trma vrma situaci před brankou dokázali náhodou doplácat míček až za čáru.

Výsledek – 19 vteřin před koncem srovnáno 5:5, na další pokusy o zvrácení remízy už nezůstal čas. S Bazingou tak máme tuhle sezonu dohráno, po zápasech 2:3 a 5:5 je jeden bod s týmem na osmém místě tabulky žalostně málo. A jak jsme psali naposled, musíme přestat ztrácet body se soupeři pod námi, jenže hned na první pokus to nevyšlo. Říká se, že proti soupeřům pod vámi se hraje hůř, protože se spíše přizpůsobíte jejich hře, v součtu čtyři body minus za poslední dva zápasy je zkrátka hrozně moc. Chybí nám zatím zkušenosti pro důležitá utkání, jestli ale chceme do regionu nebo do vysněné divize, tohle se nám nemůže stávat a musíme se toto naučit zvládat právě teď. O ligu nebo dvě výš už to bude pozdě. Přestože bych chtěl ještě něco doplnit, popravdě vůbec nevím co. Snad jen, že je mi z tohoto smutno. I takový je florbal.

Střely Tigers – 20 | Střely Bazinga – 23

Kanadské bodování: 4:35 M. Kapec, 11:01 M. Hlaváč, 16:40 L. Říhovský (O. Keberle), 20:37 M. Hlaváč, 28:31 vlastní Roháček

Gólman: J. Šprinc

Sestava: J. Šprinc, T. Beneš, Mar. Seidler – J. Szurman, D. Kotzur, M. Hlaváč, M. Novotný, O. Keberle ©, M. Přindiš, L. Říhovský, O. Chovanec, J. Vajda, J. Fanfrla, D. Tichopád, D. Studník, M. Grzymek, P. Hurta, J. Filipčík, M. Kapec

Trenér: D. Vlček

FBC Tigers Poruba 5 - 5 Bazinga Ostrava

  • Sobota 10 února 2024 @ 11:30
  • Moravskoslezská liga mužů 
  • SH TJ Ostrava
2
Odehráno
0
Výhry
1
Remízy
1
Prohry

Předchozí zápasy

24 Zář 23 9:00 MUŽI A Bazinga Ostrava v FBC Tigers Poruba 3 - 2
10 Úno 24 11:30 MUŽI A FBC Tigers Poruba v Bazinga Ostrava 5 - 5