Více o zápasu

Muži A

FBC Tigers Poruba

4

FBC TJ Sokol Frenštát p.R.

2
Moravskoslezská liga mužů 10. 2. 2024 @ 14:00 SH TJ Ostrava

Na druhý zápas s Frenštátem jsme se neskutečně těšili. Jednak proto, že jsme byli motivováni po předchozí ztrátě urvat výhru, druhak po ztrátě bodů z remízy (3:3) z prvního měření sil na Čeladné.

Kdybych vám řekl, že v první třetině to na střely na bránu bylo jen 6:3 pro tygří smečku, mohli byste mi oponovat, že se muselo jednat o obrovskou nudu. Jenže, opak je pravdou. Oba týmy hráli neuvěřitelně takticky a opatrně, přesto bylo šancí na obou stran nemálo. Všechno ale končilo vedle nebo v bloku, v nebezpečné situaci z bezprostřední blízkosti pak promáchnutím, nebo na boční síti. Na Seidlera tedy šla jedna nebezpečná střela a dvě sjížděčky, které by jinak končily mezi třemi tyčemi, na bránu Frenštátu obě čísla krát dva. Jedinou vážnou příležitostí tak v první části bylo vyloučení Tichopáda.

Druhá třetina pokračovala v naprosto stejném duchu, střelecky 6:5, tentokrát však byli k vidění už také branky. Nejprve jsme si však zahráli přesilovou hru, která brankou neskončila. Na první důvod k radosti se tak čekalo až do půlky 23. minuty, kdy znovu nekompromisním granátem Hlaváč nedal soupeřovu gólmanovi žádnou šanci. Na střídačce jsme mezi nehrajícími gólmany usoudili, že se mohlo jednat o sporný gól, protože brána byla nechtěně gólmanem posunuta a míček asi neprošel výřezy u brankoviště, z Frenštátu si však nikdo nestěžoval, a tak nic nebránilo tomu jít do vedení. To nám vydrželo pouze dvě minuty, poté Pícha z rohu vykroužil vše, co mu stálo v cestě a míček poprvé skončil také ve svatyni tygrů. 26 minut hry, stav 1:1.

Poslední dvanáctiminutovka dne už bylo gólovější. Po minutě od hvizdu po přihrávce od Hurty, Přindiš propálil vše před sebou (skvělou práci na brankovišti odvedl Chovanec) a v zápase jsme šli znovu do vedení. Opět však, Frenštát dokázal najít relativně rychlou odpověď a zase za dvě minuty bylo srovnáno. Předcházela tomu sekera, takže na sporné události 1:1 a vše je fér. Pět minut před koncem jsme obdrželi stejně jako v prvním zápase další dárek v podobě trestného střílení, které si tentokrát vzal na svá bedra Hurta, který se nemýlil a forhendem v rychlosti zakončil nad ležícího Kutěje. Frenštát se ještě pokoušel s výsledkem ještě něco udělat a šance k tomu měl, závěrečnou stopku však vystavil výjezdem přes celé hřiště Keberle, našel úplně volného Hlaváče, a ten jak jinak, než granátem z první završil skóre i své góly dne na 4.

Frenštát je tak v sezoně druhým týmem, se kterým máme dohráno, 3:3 a 4:2 dělají v součtu čtyři body, které jsou po dnešku na tým ze čtvrtého místa poměrně zdařilá jízda, i když to mohlo být za šest. A na závěr, jako tradičně, veliké díky všem, kteří si na Varenskou našli cestu. Ať už to jsou rodiče, rodinní příslušníci, přítelkyně, přátelé, nebo mladá krev tygřího klubu, jsme velice rádi, že nás chodíte povzbuzovat. Nejbližší příležitost bude 2.3. na Čeladné ve stejné časy jako dnes, chystáme se na Jablunkov (první zápas 9:2) a Rožnov (4:7). Budeme se na vás těšit!

Střely Tigers: 20 | Střely Frenštát: 14

Kanadské bodování: 22:24 M. Hlaváč (J. Fanfrla), 27:10 M. Přindiš (P. Hurta), 33:30 TS P. Hurta, 37:31 M. Hlaváč

Gólman: Mar. Seidler

Sestava: Mar. Seidler, T. Beneš, J. Šprinc – D. Kotzur, M. Hlaváč, M. Novotný, O. Keberle ©, M. Přindiš, L. Říhovský, O. Chovanec, J. Vajda, J. Fanfrla, D. Tichopád, D. Studník, T. Vicherek, M. Grzymek, P. Hurta, J. Filipčík, M. Kapec

Trenér: D. Vlček

FBC Tigers Poruba 4 - 2 FBC TJ Sokol Frenštát p.R.

  • Sobota 10 února 2024 @ 14:00
  • Moravskoslezská liga mužů 
  • SH TJ Ostrava
5
Odehráno
2
Výhry
1
Remízy
2
Prohry

Předchozí zápasy

24 Zář 23 13:40 U13 Mladší žáci - oranžoví v FBC TJ Sokol Frenštát p.R. 3 - 2
05 Lis 23 8:00 MUŽI A FBC TJ Sokol Frenštát p.R. v FBC Tigers Poruba 3 - 3
06 Led 24 15:00 U15 FBC Tigers Poruba v FBC TJ Sokol Frenštát p.R. 3 - 7
13 Led 24 13:40 U13 FBC TJ Sokol Frenštát p.R. v Mladší žáci - oranžoví 3 - 1
10 Úno 24 14:00 MUŽI A FBC Tigers Poruba v FBC TJ Sokol Frenštát p.R. 4 - 2