Více o zápasu

Muži A

FBC Tigers Poruba

7

S.K. P.E.M.A. OPAVA B

2
Moravskoslezská liga mužů 16. 3. 2024 @ 9:00 SH SOŠ Dopravní Ostrava

Dlouho očekáváné utkání v podobě osmého výjezdu sezony nás tentokrát zavedlo na domácí Dopravku, kde jsme od 9:00 přivítali nedalekou PEMU Opava.

Jako tradičně v poslední době, první zápas nám přidělil los papírově slabšího soupeře a na hře to bylo znát. Jako vždy, začátky utkání nám vůbec nevychází podle představ a všech 8 diváků, kteří byli připraveni na úvodní hvizd, celou třetinu v podstatě trpěli a mnoho s florbalovou tématikou k vidění nebylo. V šesté minutě sice otevřel brankový účet Fanfrla, to však byla jediná kloudná akce po celých 13 minut a zbytek části byla spíš bída a utrpení na obou stranách. Míčky odskakovaly z hokejek, sjížděly z přihrávek a lítaly mimo tři tyče. Jak Kapec správně poznamenal, prostě kekel. Jiný výraz k tomu hoden ani není. Podtrhla to poslední standardka soupeře z rohu, kdy Opavě stačily dvě vteřiny do sirény k tomu, aby se končilo za stavu 1:1.

Druhá část sice brankově už vypadala veseleji, o předvedené hře se to však příliš říci nedá. Kotzur si po deseti letech připomněl svou klasickou „Dankovinu“, kdy nejdříve brankáře položil na zem a následně mu zasunul míček ještě z přední tyče, kam už nedosáhl. Poznámka – takový gól dal naposledy na stejné hale do stejné branky. Asistence připsána Seidlerovi, dlouho nic neplatil. S tím souhlasil, takže spokojenost na všech frontách. Ihned poté následovalo naše vyloučení a během pár vteřin nevýhodu hráčů trestal brejkem Studník, který dostal z akce 2 na 1 míček naservírovaný se zlatým podnosem od Novotného. Do konce třetiny na 4:1 zvyšoval ukázkovou trefou z vykroužení Hurta.

Třetí část pokračovala ve stejném duchu, i když jsme se první půlku znovu hledali do toho správného tempa. Odstartovala nás využitá přesilová hra Chovance, který při početní výhodě použil svou klasickou bombu na přední klacek. Tři minuty před koncem zacinkala kasička znovu, Kocúr se za A tým trefil poprvé a přispěje tak symbolickou částkou také. Až po zápase mi bylo sděleno, jak to vlastně trefil, protože jsem zrovna smrděl u zdravotníků pro Kelen. Cituji, co mi bylo řečeno: „trefil to z první ze vzduchu jen na doklepnutí, jako by celou dobu věděl, co dělá“. Takže tak. Po tomhle přišla ještě jedna trma vrma před vlastní bránou, kdy Opava snížila na 2:6, na konečných 7:2 využil střelu do prázdné brány Říhovský a bylo hotovo. Poslední kaňku v zápase nakonec znamenal dvouminutový trest Kapce, který se odnesl zranění a aktuálně vypadá, že do druhého matche dne už nezasáhne.

Výsledek nás sice může těšit, předvedená hra nikoliv. Celkové skóre 18:3 a „povinných“ 6 bodů jsme s někým v tabulce splnili, je však potřeba se koncentrovat mnohem lépe. Nyní se musíme připravit na Gůfůň, kterému máme z předchozí ztracené výhry co vracet.

Střely Tigers – 17 | Střely Opava – 9

Kanadské bodování: 5:31 J. Fanfrla (O. Keberle), 22:01 D. Kotzur (Mar. Seidler), 22:34 D. Studník (M. Novotný), 24:44 P. Hurta (M. Grzymek), 31:10 O. Chovanec (M. Hlaváč), 36:05 V. Kocúr (M. Novotný), 37:59 L. Říhovský (J. Vajda)

Gólman: Mar. Seidler

Sestava: Mar. Seidler, T. Beneš, J. Šprinc – D. Kotzur, M. Hlaváč, M. Novotný, O. Keberle ©, M. Přindiš, L. Říhovský, O. Chovanec, J. Vajda, J. Fanfrla, V. Kocúr, D. Tichopád, D. Studník, M. Grzymek, P. Hurta, M. Kapec

Trenér: D. Vlček

FBC Tigers Poruba 7 - 2 S.K. P.E.M.A. OPAVA B

  • Sobota 16 března 2024 @ 9:00
  • Moravskoslezská liga mužů 
  • SH SOŠ Dopravní Ostrava
2
Odehráno
2
Výhry
0
Remízy
0
Prohry

Předchozí zápasy

14 Říj 23 14:00 MUŽI A S.K. P.E.M.A. OPAVA B v FBC Tigers Poruba 1 - 11
16 Bře 24 9:00 MUŽI A FBC Tigers Poruba v S.K. P.E.M.A. OPAVA B 7 - 2