Více o zápasu

Muži A

Z.F.K. Petrovice B

5

FBC Tigers Poruba

3
Moravskoslezská liga mužů 30. 3. 2024 @ 9:00 SH ZŠ a MŠ Petrovice u Karviné

Nejhorší výkon v sezoně. Bodově i herně.

Jak nadpisek napovídá, tohle nebude příjemné čtení. A ti, co se na to museli jet dívat tak daleko, zasluhují nejhlubší omluvu. Onen okamžik se udál na přeloženém datu předposlední březnový den v Petrovicích, a právě proti nim, první zápas, byla opravdová katastrofa. Sice nám chyběli dva kvalitní beci, jako je zraněný Kapec a Kotzur.

Ti, co čtou zápasové reporty pravidelně, už vědí, že naše ranní zápasy nejsou kdo ví jaká hitparáda. Tentokrát jsme to ale zase posunuli jako tým ještě o level výše. Petrovice se dostaly v podstatě ke čtyřem šancím, po našich čtyřech chybách. Začalo to ve čtvrté minutě, přihrávka z rohu na nabíhající hráče na hranici velkého brankoviště, následovalo samostatným únikem a pokračovalo další individuální chybou. Jakousi jiskřičkou naděje mohl být pravděpodobně nejlepší zákrok sezony, kdo se chce podívat, může zde: (https://clips.twitch.tv/InspiringSeductiveYogurtBCWarrior-9mtX2vc_MdIP4uP5)  , nakonec se však ukázalo, že to jen o minutu oddálilo neodvratitelné. Šprinc si tak podruhé během sezony vyfasoval čtyřgolový masakr, za který nemohl a do brány byl připuštěn Seidler. Impuls to byl výborný, ale spíš než dlouhodobý, se spíš jednalo o bliknutí světla. Ihned po střídání přišla přesilová hra, kterou zužitkoval Keberle a po první třetině se tak končilo za stavu 1:4. Tahle přesilová hra vyústěna brankou byla jediná nebezpečnou situací za celou první část.

Druhou třetinu Petrovice věděly, že mají nahráno a začlo se ukázkově betonovat, což nám dělá problémy. Kromě dvou vyloučení, na každé straně po jednom, se tak nestalo vůbec nic.

A když už to vypadalo, že třetí třetina taky nic zajímavého nepřinese, vše se odehrálo poslední 4 minuty před koncem. Búra jsme vyfasovali po další individuální chybě. Pak přišlo dvojí vyloučení Petrovic, naše odvolání čapáka a na hřišti tak byla k vidění doslova dvounásobná přesila, tedy 6 na 3. V obou přesilovkách sice ještě zkorigovali skóre Hurta s Filipčíkem, ale po fiasku z první třetiny a předvedené hře 5 na 5, dnes nezasloužili ani bod a o dva góly to končí jen díky tomu, že Petrovice dále už neútočili.

Po původní výhře 9:4 je tenhle průběh zklamání, jako jediný tým jsme dokázali soupeře během sezony překonat. Celkové skóre 12:9 a tři body nevypadají sice nejhůř, ale po tomto výkonu je to spíš bolest, než jakýkoliv náznak spokojenosti.

Střely Tigers – 24 | Střely Petrovice – 13

Kanadské bodování: 11:35 O. Keberle (O. Chovanec), 38:17 P. Hurta (O. Keberle), 38:59 J. Filipčík (M. Hlaváč)

Gólman: J. Šprinc (od 10:11 Mar. Seidler)

Sestava: J. Šprinc, M. Seidler – M. Hlaváč, M. Novotný, O. Keberle ©, M. Přindiš, L. Říhovský, O. Chovanec, J. Vajda, J. Fanfrla, V. Kocúr, D. Tichopád, D. Studník, M. Grzymek, P. Hurta, J. Filipčík

Trenér: D. Vlček

Z.F.K. Petrovice B 5 - 3 FBC Tigers Poruba

  • Sobota 30 března 2024 @ 9:00
  • Moravskoslezská liga mužů 
  • SH ZŠ a MŠ Petrovice u Karviné
2
Odehráno
1
Výhry
0
Remízy
1
Prohry

Předchozí zápasy

24 Zář 23 12:45 MUŽI A FBC Tigers Poruba v Z.F.K. Petrovice B 9 - 4
30 Bře 24 9:00 MUŽI A Z.F.K. Petrovice B v FBC Tigers Poruba 5 - 3