Více o zápasu

Muži A

FBC Český Těšín

4

FBC Tigers Poruba

4
Moravskoslezská liga mužů 30. 3. 2024 @ 11:30 SH ZŠ a MŠ Petrovice u Karviné

Nezbývalo nám, než první zápas hodit za hlavu a plně se soustředit na Český Těšín. Před zápasem proběhla diskuze, kdo by měl hlídat v malém brankovišti kulatý nesmysl před sítí mezi třemi tyčemi, kdy nakonec bylo rozhodnuto (objektivně, asi správně), že podruhé během dne se do branky podívá Seidler, protože ten impuls z prvního zápasu alespoň v něčem pomohl.

A byl nakopnutý do půlky osmé minuty, kdy se poprvé pískalo do píšťalky a rovnou v náš neprospěch, kdy si oprávněně šel sednout Tichopád. Když už to vypadalo, že se ubráníme, Těšín vykombinoval do prázdné a i druhý zápas jsme museli dohánět. To si však na triko nevzal Chovanec a po necelé minutě doklepl míček do těšínské branky. 1:1. Skóre se však před koncem třetiny ještě jednou měnilo, bohužel pro nás do nesprávné branky.

Do druhé třetiny jsme vlítli jako správní tygři, bohužel však i tentokrát jsme byli prvním týmem, který branku ne vstřelil, nýbrž inkasoval. Nedorozumění za bránou využil nejproduktivnější hráč soupeřů Grycz. Znovu jsme si však řekli, že v takové situaci už jsme byli nejednou a umíme zápasy nejen ztrácet, ale i otáčet. V půlce dvacáté minuty ukázkovým vlastencem zametl Hruška (doufáme, že si Keberle z tohoto nevezme inspiraci) a na 3:3 do konce třetiny ještě stihl srovnat Přindiš. Během pauzy jsme si řekli, že do Těšína zajedem až pomalu na polskou stranu a světe div se, fungovalo to.

4 vteřiny po zahájení poslední třetiny jsme se dokonce dostali do vedení. Další vlastní chybou jsme se však dostali do oslabení a to Těšín znovu trestal. Přestože jsme výhru na konci utkání asi chtěli více, možná až příliš, nervozita byla znát a nedařilo se přesně to, co bychom si představovali a končí se remízou 4:4.

Z utkání tak bereme bod a po součtu s předchozí výhrou 9:4 se čísla zastavují na 13:8 a čtyřech bodech s tímto soupeřem. V tu chvíli jsme si mysleli, že je téměř jistě po postupu, později jsme se však dozvěděli, že Těšín postoupit nechce a nedostižitelné Petrovice nejspíš ano. Můžeme jen doufat, že se rozhodnutí z východu od Ostravy změní tak, aby tygrům přinesla radost, nebo nám připutuje štěstí k postupu odjinud.

Denní suma sumárum, nelepilo to. Všichni si byli velikosti a důležitostí zápasů a možná tam stál kámen úrazu, kdy jsme nebyli tak odlehčeni, jako to umíme. Díky těm, co vážili cestu tak daleko a podporovali nás z plných plic. Aktuálně se v nás mísí smutek z předvedeného výkonu, pravděpodobnost nepostupu, ale zároveň i hrdost na vás, fanoušky. Poslední dvojutkání nás čeká 21.4. v Rožnově a ať rozhodnutí týmů před námi bude nakonec jakékoliv, my si chceme z posledního výjezdu odvézt plný počet bodů. Budeme rádi, když vás znovu uvidíme.

Střely Tigers – 19 | Střely Těšín – 20

Kanadské bodování: 10:08 O. Chovanec (P. Hurta), 19:29 vlastní Hruška, 22:46 M. Přindiš (P. Hurta), 26:04 M. Hlaváč (J. Fanfrla)

Gólman: Mar. Seidler

Sestava: Mar. Seidler, J. Šprinc – M. Hlaváč, M. Novotný, O. Keberle ©, M. Přindiš, L. Říhovský, O. Chovanec, J. Vajda, J. Fanfrla, V. Kocúr, D. Tichopád, D. Studník, M. Grzymek, P. Hurta, J. Filipčík

Trenér: D. Vlček

FBC Český Těšín 4 - 4 FBC Tigers Poruba

  • Sobota 30 března 2024 @ 11:30
  • Moravskoslezská liga mužů 
  • SH ZŠ a MŠ Petrovice u Karviné
5
Odehráno
3
Výhry
2
Remízy
0
Prohry

Předchozí zápasy

14 Říj 23 10:30 U9 FBC Tigers Poruba v FBC Český Těšín 10 - 7
04 Lis 23 10:30 MUŽI A FBC Tigers Poruba v FBC Český Těšín 9 - 4
04 Lis 23 12:40 U13 FBC Český Těšín v Mladší žáci - černí 5 - 6
02 Bře 24 9:10 U13 FBC Český Těšín v Mladší žáci - oranžoví
30 Bře 24 11:30 MUŽI A FBC Český Těšín v FBC Tigers Poruba 4 - 4