Více o zápasu

Muži A

FK Gůfuň Nový Jičín

2

FBC Tigers Poruba

3
Moravskoslezská liga mužů 16. 3. 2024 @ 12:45 SH SOŠ Dopravní Ostrava

O dva jiné zápasy ve stejný den později přišlo druhé měření s českým New Jersey, kdy jsme po předchozí vzájemné remíze měli co vracet. Kdo četl report s Opavou, nebudu ho napínat, Kapec se nezúčastnil a na hřiště se díval jen ze stolku zapisovatelů. Podle nejnovějších lékařských prognóz by však neměl stihnout maximálně nejbližší dvojutkání.

Na první gól se nečekalo dlouho, vteřinu po odbytí druhé minuty se nemýlil Grzymek a vítkovická Dopravka se tak mohla začít otřásat v základech poprvé. Následující minuty byly ze strany tygrů velmi aktivní, další odměna přišla v půli desáté minuty. Vajda našel v brejku úplně volného Kocúra, se kterým pravděpodobně ani soupeř nepočítal, že by během dne mohl zakončit střelu úspěchem už podruhé. Ten však ukázal opak, z první poslal do sítě nejdřív míček a pak i sebe.

Druhá třetina začínala trestem pro Kotzura, který vysadil strom u mantinelu důrazněji, než dovolovala pravidla. Během oslabení si Gůfuň sice držel míček téměř celou dobu na svých hokejkách, mezi tři tyče však nesměřoval ani jeden pokus. Druhou příležitost v podobě početní výhody měli ve 21. minutě, avšak ta dopadla úplně stejně. Míček na hokejkách, nějaké kombinace, střely, ale mezi tři tyče nic. Tady patří palec nahoru všem obráncům, jen Kotzur před vlastní bránou zaznamenal tři berušky, z druhé obranné lajny pak na stejném místě Novotný obdržel direkty dva. Nic dalšího se během zbývajících minut nestalo a do poslední třetiny držíme dvoubrankové vedení, zase.

V té třetí chceme vedení nejen udržet, ale i odskočit na více branek. Po dlouhé bitvě s mnoha krásnými zákroky na obou stranách, se nám to nakonec daří a na 3:0 nás posílá Studník. V tu chvíli se na střídačce Beneš rozhodl, že Šprincovi i obraně pokazí a rozhodl se jít proti vyšší moci opačným směrem. Celou sezonu se totiž potýkáme s faktem, že kdykoliv zmíní dobrý výsledek gólmana v průběhu zápasu, do dvou minut přijde gól. Ani tahle taktika však s obcházením systému nevyšla a stalo se přesně to, co po celou dobu sezony. Tři a půl minuty před koncem centimetrovou trefou vymetl Drda, o půl minuty později z opačného rohu Rusev. Skóre 3:2 trochu smrdělo průserem, možnost time-outu tentokrát využila obě mužstva, to se ve florbale na téhle úrovni moc nevidí. Dárek v podobě tří bodů přišel 8 vteřin před koncem, kdy na chytrou rozehrávku z rohu zareagoval soupeř dřív, než by měl a zbytek času už jsme odehráli daleko od branky. Povedlo se, druhý obrat jsme nedovolili a po dlouhé sérii 4 bodů to máme teprve podruhé v sezoně (naposledy 14.10.) do tabulky konečně za šest.

Vzájemná bilance nakonec ukazuje 7:6 a 4 body, což se soupeřem, který má už sezonu tímhle zápasem dohranou a skončí na 8. nebo 9. místě není kdo ví jaká hitparáda. Za zmínku však stojí také fakt, že ujetý vlak z Těšína pravděpodobně vykolejil, ve stejný den prohrál oba dva své zápasy a pokud platí, že Petrovice postoupit nechtějí, se tak TIGERS vrací do boje o postup. Dva nejdůležitější zápasy sezony odehrajeme za 14 dní v Petrovicích proti hostitelům a právě Těšínu, kde se pravděpodobně bude lámat chleba. Všichni jste zváni, díky za dosavadní podporu a budeme se těšit v Petrovicích!

Střely Tigers – 19 | Střely Gůfuň 14

Kanadské bodování: 2:01 M. Grzymek (M. Novotný), 9:23 V. Kocúr (J. Vajda), 33:28 D. Studník (M. Hlaváč)

Gólman: J. Šprinc

Sestava: J. Šprinc, T. Beneš, Mar. Seidler – D. Kotzur, M. Hlaváč, M. Novotný, O. Keberle ©, M. Přindiš, L. Říhovský, O. Chovanec, J. Vajda, J. Fanfrla, V. Kocúr, D. Tichopád, D. Studník, M. Grzymek, P. Hurta

Trenér: D. Vlček

FK Gůfuň Nový Jičín 2 - 3 FBC Tigers Poruba

  • Sobota 16 března 2024 @ 12:45
  • Moravskoslezská liga mužů 
  • SH SOŠ Dopravní Ostrava
2
Odehráno
1
Výhry
1
Remízy
0
Prohry

Předchozí zápasy

21 Led 24 20:00 MUŽI A FBC Tigers Poruba v FK Gůfuň Nový Jičín 4 - 4
16 Bře 24 12:45 MUŽI A FK Gůfuň Nový Jičín v FBC Tigers Poruba 2 - 3