Více o zápasu

Muži B

FBC Tigers Poruba

4

FbC Frýdek-Místek B – Palkovice

0
Moravskoslezská třída mužů 17. 3. 2024 @ 10:20 SH ZŠ Čeladná

Tři body za náma, další tři před náma. Nejrychlejší zhodnocení první třetiny v historii, nestalo se vůbec nic. Zase jsme spali a nebýt Beňoviče, mohlo být po zápase.

Těsně před uplynutím půlky zápasu to však zase začalo vypadat veseleji. První trefu zaznamenal v 16. minutě mladší Keberle, který zároveň přihrával na druhý gól, kde se z přesilové hry nemýlil Hlaváč. Tak, jako na áčku proti Gůfuňu fungovala především souhra třetího útoku s béčkem, tak si to dnes kluci vyměnili a vděk vrátili právě tihle dva zpátky do druhého týmu.

Ve třetí třetině přišel ještě jeden vděk opět z hole Keberleho z přesilové hry a pak se stal ten osudný okamžik. Ve florbale už jsem něco viděl a zažil, ale tohle asi ještě ne. Na začátku 28. minuty jsme obdrželi výhodu z odloženého vyloučení a šli jsme do hry bez brankáře v šesti. Zatím nic neobvyklého, běžná situace. Dlouho jsme drželi míček, hledali skulinky, stříleli, soupeř se však ne a ne dostat k míčku a tak výhoda trvala dlouho. Trochu neobvyklejší, ale pořád něco, co je naprosto v pořádku. Když však výhoda byla tak dlouhá, že hráči byli na hřišti už několik desítek vteřin, došlo ke střídání, špatným počtům a tak, jak to umí jedině Tigers, ke špatnému střídání. Být to třeba špatná přihrávka do mnoha zamotaných nohou u vlastní střídačky, člověk ještě mávne rukou. Ale že nás na hřišti běhá sedm, to by nějakou cenu možná zasluhovalo. Těch komických vložek však počas sezony bylo víc a naštěstí nás nestálo body, ale určité otazníky do budoucna k řešení nám to určitě ukázalo. Ve čtyřech se ale nehrálo ani celé dvě minuty, další vyloučení přišlo na stranu Palkovic a minutu jsme tak hráli 4 na 3. Tuhle výhodu jsme sice nevyužili, na 4:0 jsme se přece jen dostali. Korunu absurditě nasadil znovu Kocúr a stal se tak jediným hráčem, který během víkendu nastoupil do všech mužských zápasů a v každém alespoň jednou skóroval.

Poslední událost zápasu se stala 12 vteřin před koncem, kdy s míčkem pod kontrolou dostal před tygří tlapy Beňovič, kterého se okamžitě zastal Studník. Ten dostal ukázkový chvat pod krkem, za což Štotka následně viděl červenou kartu. Na lavičce jsme se však všichni trochu zhrozili, že to nebude jediná červená karta, protože jsme viděli, že do situace zasahuje Říhovský. Když jsme však zjistili, že do souboje neběží přes celé hřiště a nemá pod sebou žádnou hokejku, na které by uklouzl, trochu jsme se uklidnili. Beňovič i Studník v pořádku, zbytek incidentu v řešení DK. 6 bodů, dvě nuly, výsledkově čistááá fantááziaaa.

Dneska se cítím jako humorista, a tak přidám ještě jeden zajímavý fakt. Jeden člen týmu se se šesti body nespokojil a na cestě domů připsal do trochu jiné tabulky pravděpodobně ještě další dva. Za výhru v prodloužení to však nebylo. 😊

Kanadské bodování: 15:11 O. Keberle (M. Novotný), 19:40 M. Hlaváč (O. Keberle), 27:49 O. Keberle (M. Keberle), 34:13 V. Kocúr (M. Novotný)

Gólman: J. Beňovič

Sestava: J. Beňovič, T. Beneš – M. Keberle, J. Szurman, M. Hlaváč, M. Novotný ©, O. Keberle, L. Říhovský, P. Mintěl, Š. Willaschek, V. Kocúr, D. Studník, P. Schmidt, F. Džubinský, J. Šprinc

FBC Tigers Poruba 4 - 0 FbC Frýdek-Místek B – Palkovice

  • Neděle 17 března 2024 @ 10:20
  • Moravskoslezská třída mužů 
  • SH ZŠ Čeladná
3
Odehráno
3
Výhry
0
Remízy
0
Prohry

Předchozí zápasy

15 Říj 23 9:00 MUŽI B FBC Tigers Poruba v FbC Frýdek-Místek B – Palkovice 5 - 2
06 Led 24 15:00 MUŽI B FBC Tigers Poruba v FbC Frýdek-Místek B – Palkovice 4 - 2
17 Bře 24 10:20 MUŽI B FBC Tigers Poruba v FbC Frýdek-Místek B – Palkovice 4 - 0