Články

SOUHRN VÝSLEDKŮ | Áčko třetí, béčko druhé, elévci první!

MUŽI A: A-TÝM se vypravil na poslední zápasy sezóny do Rožnova, kde s ohledem na sobotní výsledky potřeboval 3 body k pojištění třetího fleku ligy. Jak už asi všichni víte, tak vybojovali bodů rovnou 6 a nyní už tak mohou jen netrpělivě čekat, jestli se povede postoupit do Regionální ligy nebo ne.

Jak probíhaly poslední dva zápasy nám už tradičně popsala naše brankářská hvězda Hanys Šprnic:

REPORT: 7:1 vs FBC HLUČÍN

REPORT: 8:5 vs FBC HONEY BADGERS F-M


MUŽI B: Na poslední zápasy sezóny vyrazilo mužské béčko tradičně na Čeladnou a zde mělo jediný cíl. Vyhrát oba své zápasy a upevnit si druhé místo v soutěži za suverénním Havířovem…


STARŠÍ ŽÁCI: V sobotu 20. 04. 2024 odehráli starší žáci svůj poslední zápas sezóny proti FBC ORCA KRNOV. Začátek zápasu nám moc nevyšel a ve 14. minutě jsme prohrávali 1:4. Potom přišel neskutečný obrat a ve 22. minutě jsme vedli 5:4. Hráči opravdu makali ze všech sil. Ve zbývajícím čase došlo na přetahovanou a konečný výsledek 7:8 sice znamenal porážku, ale výkon byl opravdu velmi dobrý. Celkové umístění v soutěži „Moravskoslezský přebor starších žáků“, kdy jsme obsadili celkově 11. místo ze 24 účastníků a za námi zůstali týmy, jejichž mužské celky hrají i celonárodní soutěže (TJ Slovan Havířov, SK Domaslovice, FBC LETKA, Z.F.K. Petrovice) je na tým, který se dal dohromady teprve v září, velmi dobrý výsledek. Kromě výsledku je ovšem důležité zhodnotit posun jednotlivých hráčů a celkový obraz týmu ve vnímaní hry. Kluci ušli obrovský kus cesty, ale další mají ještě před sebou a je na nich samotných, zda-li naváží na to, co se naučili a co dokázali.

  • Miroslav Keberle, trenér

ELÉVI – ČERNÍ: Na turnaj do Krnova jsme vyráželi v očekávání se poprat o vítězství. Hned v úvodním zápase jsme měli zdatného soupeře, který budil velký respekt, a to Vítkovice. Zápas proběhl v jednoznačné režii tygrů, kteří nechali na hřištích srdce, týmového ducha a hlavně nádherné florbalové okamžiky, včetně 100% výkonu našich brankářů. Výsledek byl jednoznačný, vyhráli jsme poměrem 16:1 a soupeř z Vítkovic tentokrát moc florbalu nepřevedl. Dalším soupeřem byl oslabený Slovan Havířov, který přijel jen v 6 hráčích do pole a to ještě s hráči z kategorie přípravka. Po dohodě všech trenérů turnaje jsme hráli jen na jednom hřišti. V prvním půli jsme nasadili na SLOVAN tygří snajpry (Alešovi pacienti), aby jsme do druhé půle šli s pohodou dohrát zápas s tygřími bojovníky (Radimovi pacienti). To se stalo, výsledek 11:0 hovoří za vše. V posledním zápase nás čekal boj o vítězství s ORKA Krnov. Zápas byl v první půli vyrovnaný, bojovný a výsledek po první půlce hry byl 4:4. To co proběhlo v druhé půli, byl balzám na duši – obrovská bojovnost, nádherné góly, akce a touha týmu vyhrát. Výsledek posledního zápasu dne bylo vítězství s konečným skórem 15:7. Turnaj jsme vyhráli, v šatně jsme si z plna plic zazpívali a jak bývá zvykem v Krnově dostali jsme pěkné ceny. Děkujeme hráčům za předvedené výkony, rodičům a fanouškům za obrovské povzbuzování, trenérovi Alešovi za parádní koučování. Opravdu moc moc krásná sobota.

  • Radim Beňovič, trenér brankářů

ELÉVI – ORANŽOVÍ: Těžký turnaj pro oranžové.
Tuto sobotu jsme se sešli k předposlednímu turnaji v Orlové. Bohužel v poměrně malém počtu 10 elévu doplněni o posily z přípravky. Čehož oponenti plně využily a naše síly stačili pouze na KOVO Frýdek. V každém případě děkujeme naším borcům za plné nasazení a naším fanouškům za skvělou atmosféru. Doufáme že na posledním turnaji 4.5 v Těšíně nás bude mnohém víc.

  • Ondřej Olšák, trenér