Články

ZHODNOCENÍ SEZÓNY | Sezóna 2023/24 mladších žáků pohledem trenéra Jirky Fiedora!

Vážení čtenáři,

dovolte nám krátké zhodnocení soutěžní ligové sezóny 2023/2024 týmu FBC Tigers Poruba v kategorii mladší žáci. Na počátku sezóny byli hráči mladších žáků rozděleni do dvou mužstev, přičemž do mužstva oranžových byli zařazeni hráči s menšími herními zkušenostmi a do mužstva černých hráči, kteří své dovednosti většinou zdokonalovali již od přípravky. Veškeré tréninky probíhaly povětšinou společně a těchto tréninkových jednotek bylo tolik, že i hráči oranžových měli možnost a šanci se na dovednostní úroveň černých postupně dotahovat, jedinou podmínkou bylo chtít a být relativně zdravý. Toto bylo cílem a částečně se to i dařilo, a tak někteří hráči oranžových v průběhu sezóny dostali šanci si za mužstvo černých zahrát v ostrých zápasech a někteří se tam i trvale usadili.

V průběhu sezóny jsme s hráči samozřejmě pracovali zejména na zlepšení jejich dovedností a celkového herního projevu, ale rovněž na výrazném zlepšení jejich fyzické kondice, přičemž nám velice pomohla ochota pana Davida Nespěšného, který se celý život věnoval závodně atletice a v sezóně se jednou týdně věnoval našim hráčům. Výsledky jeho práce jsou výrazné a my mu za to moc děkujeme. Samostatnou kapitolou v sezóně bylo zavedení speciálních tréninků brankářů, kterým se věnoval specialista Radim Beňovič a Jonáš Beňovič. Tyto tréninky probíhaly rovněž jednou týdně a jejich úroveň byla alespoň pro mě neskutečná. Všichni naši brankáři začali tyto tréninky brát neuvěřitelně vážně a s obrovským zaujetím, hráči se učili nejnovější moderní trendy v chytání, o kterých jsme my trenéři neměli ani tušení, že existují. To vše se velmi rychle začalo projevovat i v zápasech a postupně se z našich brankářů stali absolutní jistoty v bráně. Klobouk dolů a obrovské díky trenérům i brankářům.

Nejdůležitější pro nás trenéry je ovšem skutečnost, že hráči v průběhu sezóny vytvořili dohromady skvělou kamarádskou partu a po stránce týmové postupně začali šlapat jako dobře namazaný stroj. A nakonec si myslíme, že vše bylo podtrženo neočekávanou vysokou účastí rodičů, trenérů a hráčů na sobotním neformálním a velmi přátelském posezení v restauraci, kdy jsme společně rozebrali, zhodnotili a ukončili soutěžní ligovou sezónu.

Děkujeme ještě jednou všem rodičům za ohromnou podporu v sezóně a za to, že se mnozí aktivně zapojovali a zapojují do dění v klubu, což je skutečnost, bez které by bylo fungování celého klubu velmi obtížné.

V neposlední řadě, a hlavně bychom rádi poděkovali celému klubu FBC Tigers Poruba za to, že nám byly vytvořeny opravdu skvělé podmínky pro to, abychom si mohli všichni užít tuto NESKUTEČNOU JÍZDU.

Na závěr mi dovolte mé osobní poděkování: „Díky parťáku Aleši, že jsem to celé mohl absolvovat s Tebou a věřím, že to vše je jen začátek něčeho velkého!”