Články

MUŽI A | Premiéra v Regionální lize přinesla 3 body!

Den D v podobě Regionální ligy v sezoně 24/25 je tady. Tahle mise byla vypsána pro 17 mužů, z nichž celkem 16 si Region zahraje úplně poprvé. Nové výzvy před námi zatím zůstávají neodhaleny, na pravidelné reporty se však můžete těšit i letos. Zůstává jen na nás, abychom tuhle záhadnu postupně odkrývali. A budeme moc rádi, když u toho, ať už v podobě reportů nebo podpory přímo na hřišti, budete s námi.


První zápas sezony se vypsal na neděli 22.9., rovnou od 9:00. A to je ještě o hodinku shovívavější čas, protože původní termín byl vypsán už na 8:00. Jenže kvůli absenci Jeseníku (naprosto pochopitelné) se upravoval herní režim a my tak dostali o hodinku více. To nám však nezabránilo tomu, abychom se ještě před zápasem nepotýkali s potíži. Při rozcvičce náš čapák dostal ukázkovou pecku z první přímo pod krk, a tak ještě před prvním hvizdem musela být vytahována lékárnička. Ta byla naštěstí přítomna o více, než jen Kelen, takže chválíme do Kopřivnice. Po troše ošetření a krve pak mohl zápas už začít.

Ti, kdo čtou nebo jezdí pravidelně, však ví, že pro nás ranní zápasy nejsou kdo ví jaká hitparáda. Moc jsme nevěděli, do čeho jdeme, zvlášť u Kopřivnice, která byla posilněna hráči z áčka. A ano, byli jsme to právě my, kdo poprvé inkasoval. V šesté minutě jsme po schované střele z půlky nechali dorážku úplně nehlídanou a museli dotahovat ztrátu. Podařilo se nám to však ještě do konce první třetiny přímo ukázkově. Po rozehrávce z rohu otevřel tygří brankový účet Kotzur a v poslední minutě otočil stav Hlaváč.

Druhá třetina byla jednoznačně nejzajímavější, na obou stranách se však činili gólmani a skončila tak 0:0. Za zmínku však stojí například rozmezí 28. a 29. minuty, kde jsme mohli v krátké sledu vidět celkem 6 brejků nebo trefení brankových konstrukcí, na každé straně po jedné.

Třetí dějství už tak chudé na události nebylo. 2 minuty si za sekání šel odpykat Fanfrla, na hřiště se však vrátil dříve po úderu připomínající padající list pod břevno. Bylo tak srovnáno na 2:2. Krátce na to jsme obdrželi výhodu přesilové hry i my, jenže jsme stejnou mincí neoplatili a stav zůstal nerozhodný. Další události se staly až ve 40. minutě, a to rovnou dvě. Vedení Kopřivnici přisoudila nešťastná teč Kotzura, jenže ihned po tom jsme další výhodu přesilovky obdrželi my. Tu kdybychom bývali byli využili, mohl být konec veselejší. Jenže se opět nestalo, a tak jsme do posledních dvou minut zkoušeli jít hrát v šesti. Při první ztrátě míčku se však soupeř ihned nemýlil a přes celé odpálil do prázdné na 2:4. V posledních třiceti vteřinách jsme měli ještě jednu šanci, konkrétně v podobě trestného střílení. Přestože Přindiš rozpohyboval gólmana a hledal chytře místo pod nohama, soupeř byl úspěšnější. Konečný stav a první utkání tak končí padlým tygrem v poměru 2:4.

https://www.ceskyflorbal.cz/match/detail/roster/1078054

Střely Tigers vs. Kopřivnice 1./2./3. třetina
2:4 / 5:7 / 4:6 = 11:17

Úspěšnost brankářů: J. Šprinc (13/16 = 81,25%) vs. A. Strouhal (9/11 = 81,81%)

Sestava: J. Šprinc, T. Beneš – M. Přindiš, M. Šubert, D. Kotzur, M. Hlaváč, M. Novotný, O. Keberle ©, L. Říhovský, O. Chovanec, J. Vajda, Š. Bartoš, J. Fanfrla, D. Tichopád, D. Studník, M. Grzymek, M. Kapec

Trenér: M. Trunkát


Druhý zápas jsme hráli navzdory posunutému rozvrhu jen 30 minut po odehrání prvního, takže jsme zavzpomínali na nižší ligy, kdy byl rozpis trochu jiný, než teď klasicky na pět týmů. Na výkonu se to však podepsalo až od druhé třetiny.

Do zápasu jsme totiž vstoupili víc než výborně a hned první střelou jsme po půl minutě šli do vedení. Takovou šmudlu přihrávku od Novotného nečekal snad ani sám Hlaváč, který se s míčkem nepáral a z první bez nároku na zásah gólmana poslal střelu do protipohybu rovnou do sítě. Druhý důvod k radosti přidal na konci 10. minuty znovu Hlaváč a necelou minutu po něm se přidal i individuálním solem Přindiš. 3:0 vypadalo slibně a tady zřejmě naše síly z prvního zápasu bez větší pauzy asi povolily. První dvojku za sekání si vykoledoval Bartoš. Tohle oslabení jsme ještě přežili. Nicméně Bartoš ještě pravděpodobně všechno dříví z hřiště nepoštípal, a tak si v poslední minutě šel posedět ještě jednou. Zápisu nevěřte, Frlis je v tomto nevinně a skutečný hříšník pokladničce neuteče. Tohle oslabení už nás stálo čisté konto, náhodné nahození od obránců kvůli zmatkům v obraně prošlo čistě až do tygří svatyně.

V druhé části bychom napočítali asi 50 (bez ironie) střel. Jenže z toho skončilo pokusem mezi tři tyče pouhých sedm z nich. Přestože jsme z aktivního tempa nepolevili a soupeře přestříleli, už šlo poznat, že někteří hráči tahají během dvouzápasu nohy a zvýšený tlak Letky tento fakt potvrzoval. Nicméně naštěstí vše končilo buď ve fantastické obraně, nebo vedle brány. Jedinou změnu stavu tak během přesilové hry zařídil Chovanec. Ať už sudí, nebo na stolku se opravdu činili, protože tolik chyb v jednom zápasu je opravdové umění. O nezaznamenané přesilovce ani nemluvě. Taky proto v oficiálních statistikách máme 0% úspěšnost. Nevěřit, je to kampaň.

Ve třetí třetině už opravdu došel dech, což potvrzují i střely. K dokonalé obraně, tak i nejedno přispěl výborný Beneš. Čemuž může děkovat především Vajda za jeho ukázkový námaz z první třetiny. Zpátky do posledního dějství. Na vyloučení soupeře jsme ze začátku reagovali víc než výborně a po celou minutu se Letkaři nemohli k míčku vůbec dostat. Nakonec jsme však dokázali odpovědět jen vlastním vyloučením a v zápětí ve hře 4 na 4 inkasovat gol. Ještě jednu přesilovou hru jsme si vyzkoušeli pět minut před koncem, kterou zužitkoval krásnou střelou proti všem pavoukům v bráně Fanfrla, a přestože to zápis znovu neukazuje, opět ve výhodě jednoho hráče v poli. Celková výhra 5:2 a první tři body v regionu však nebrání už dílčím oslavám. Jak říkal trenér, za dnešek jsme přijeli pro tabulky čokoládu, odjeli jsme se čtverečkem. První zápasy nám však jednoznačně ukázali, že tu nejsme náhodou. Na zbytku do příště zapracujeme. Díky všem za podporu!

https://www.ceskyflorbal.cz/match/detail/default/1078056

Střely Tigers vs. Kopřivnice 1./2./3. třetina
4:5 / 7:3 / 4:9 = 15:17

Úspěšnost brankářů: T. Beneš (15/17 = 88,23%) vs. R. Mazoch (10/15 = 66,66%)

Sestava: T. Beneš, J. Šprinc – M. Přindiš, M. Šubert, D. Kotzur, M. Hlaváč, M. Novotný, O. Keberle ©, L. Říhovský, O. Chovanec, J. Vajda, Š. Bartoš, J. Fanfrla, D. Tichopád, D. Studník, M. Grzymek, M. Kapec

Trenér: M. Trunkát