Články

MUŽI A | Nepovedený víkend mužského áčka!

Tak tohle domácí představení se nám vůbec nepovedlo. Začalo to ohlášeným chybějícím Hlaváčem a pro nemoc Šprince se doslova hodinu před zápasem dostal do obou zápasů jako nominovaná jednička Beneš. Určitě nepředvedl nic špatně, a přestože se jedná o týmový sport, absence dvou stabilit šla znát. Snad to byla jen souhra náhod.


Špatným začátkem to všechno začalo, ještě horším nastoupením bylo odšpuntováno. Hned v první minutě jsme obdrželi branku a kdo nepřišel do haly na čas, z tribuny mohl pozorovat jednogólové manko. Ti, co přišli ještě o pár minut později, mohli od páté minuty pozorovat dokonce stav 0:2. Mvil se nás sice pokoušel do hry vrátit dvěma přesilovkama, jenže se nám ani jedna nepovedla dle představ. Naopak, deset vteřin před koncem jsme šli do nepočetní nevýhody také z naší strany, dvě minuty za sekání si šel odsedět Vicherek.

Přestože se mezi jednotlivými herními části k nám vrátil, celý trest si neodpykal. Půl minuty před koncem výhody Mvil zvýšil na 3:0. Druhé třetiny jsou pro nás tuhle sezonu zatím opravdové peklo a znovu to byl právě Mvil, co nám uštědřil celkem pět fíků během jedné herní části. Nepomohl nám ani timeout. I když jsme si řekli, co budeme dělat a co chceme na hřišti předvádět, stal se přesný opak. Sedmý fík už byl i na chudáka Beneše příliš, protože jsme obranu nechali pravděpodobně doma v jiném hrníčku a na třetí třetinu byl připuštěn do branky ten nemocnější z dvojice.

Jestli tenhle zápas přinesl alespoň nějaké plus, tak to, že mládež měla možnost střídajícího čapáka během přestávkové pauzy rozchytat. Za což jim teď moc děkuju a snad to udělalo radost i vám, když se na hru nedalo moc dívat. Jakoby, však najednou do třetí třetiny přišli úplně jiní tygři. Ti, co se bojí, že si gólman při špatném týmovém výkonu nevypere výzbroj, že je má zezadu kdo zhulákat, a že se asi vážně něco děje. Hned v první minutě třetí části snížil na „přijatelných“ 1:7 Novotný. Inkasovaný gól však Mvil za pár minut vrátil zpět, a i když nám daroval ještě tři přesilové hry, zdramatizovat stav jsme nedokázali. Konečnou regulaci stavu na 2:8 v jedné z přesilových her proměnil znovu Novotný. Zatímco my se pro jeden gól v početní výhodě nadřeme skoro celou třetinu (10 minut), Mvilu stačí jedna přesilovka za zápas.

Tohle se opravdu nepovedlo a kdyby do ideálního, aspoň do průměrného výkonu jsme dnes měli opravdu daleko. Šest identických branek po rozboru zdi dnes udělalo za své. Sezona je ještě dlouhá a my máme nejen do odvety na čem pracovat.

https://www.ceskyflorbal.cz/match/detail/default/1078069

Střely Tigers vs Mvil 1./2./3. třetina

4:10 / 2:12 / 10:6 = 16:28

Úspěšnost brankářů: T. Beneš (15/22 = 68,18%), J. Šprinc (5/6 = 83,33%) vs. T. Novák (14/16 = 87,5%)

Sestava: T. Beneš, (od 30:00 J. Šprinc) – M. Přindiš, M. Šubert, D. Kotzur, M. Novotný, O. Keberle ©, L. Říhovský, O. Chovanec, J. Vajda, Š. Bartoš, J. Fanfrla, D. Tichopád, D. Studník, T. Vicherek, M. Grzymek, M. Kapec

Trenér: M. Trunkát


Doufali jsme, že alespoň druhý zápas přinese pozitivnější přinejmenším výkon, pokud ne výsledek. A ze začátku to tak vážně vypadalo. Přesně na začátku čtvrté minuty otevřel stav Grzymek a tři minuty později zvedal na rozdíl Csaplárovy pasti Chovanec. A mohlo být ještě lépe, následnou přesilovou hrou. Jenže v početní výhodě i nevýhodě jsme tento rok zatím opravdu slabí, a kromě jednoho nahození na bránu, které shodou okolností skončilo na tyči, jsme nic nepředvedli. Vedení 2:0 nevypadá špatně.

Jak už bylo zmíněno, ta Csaplárova past nakonec opravdu sepla. A znovu druhá třetina. Znovu pět fíků. Nejdříve ještě na 3:0 zvýšil Tichopád, jenže hned další minutu jsme během 18. minuty dostali dva slepence, ve 20. bylo srovnáno a ve 22. už jsme dokonce prohrávali. Tady udělal stopku Chovanec svým druhým golem a srovnal v náš prospěch na 4:4. Tenhle stav však vydržel celkem 22 dlouhých vteřin a my znovu prohrávali. Ještě, že nám znovu byla nabídnuta přesilová hra, kterou jsme světě div se, dokázali proměnit. Osmá branka druhé třetiny tak znamenala další srovnání, tentokrát na 5:5. A s tímhle stavem se odcházelo i do poslední patnácti minutovky.

Tak jako jsme my dominovali první část a Těšín zase druhou, třetí dějství už bylo vyrovnané. Jenže jsme to bohužel byli my, co už další branku nepřidali, a naopak jen inkasovali. Ve 36. minutě rozhodující branku trefil Kašpar a konečné naděje si po dlouhých debatách při nezaviněném, ale přesto zcela oprávněném trestu odnesl Vajda za 4minutový trest na trestnou. Aby těch černých puntíků za celý den nebylo málo, Těšin svou jedinou přesilovou hru využil. Konečný timeout a hra v šesti už nic nepřivedla. To, co my dokážeme nastřílet během jednoho zápasu do bloků prvního soupeře před námi, je někdy až opravdu neuvěřitelné. Máme teď před sebou delší pauzu a my pevně věříme, že na dalším výjezdu, který se bude konat 26.10. v Prostějově, si už spravíme chuť a poprvé v sezoně přijedeme zpátky s tabulkou čokolády za šest bodů. Oba zápasy si zaslouží jen jediné pojmenování, to však do reportu nepřísluší. Všichni v kabině ví, jak to trenér správně ošacoval.

Děkujeme všem, kteří se přišli podívat a zároveň se omlouváme za to, co jste dnes museli na tribunách přetrpět. Takhle se opravdu prezentovat nechceme. Sezona je ještě dlouhá, nic nevzdáváme! Budeme moc rádi, když vás příště, třeba už v zmíněném Prostějově, uvidíme znovu.

https://www.ceskyflorbal.cz/match/detail/default/1078072

Střely Tigers vs Český Těšín 1./2./3. třetina

9:3 / 8:11 / 7:6 = 24:20

Úspěšnost brankářů: T. Beneš (13/20 = 65%) vs. A. Kovač (19/24 = 79,16%)

Sestava: T. Beneš, J. Šprinc) – M. Přindiš, M. Šubert, D. Kotzur, M. Novotný, O. Keberle ©, L. Říhovský, O. Chovanec, J. Vajda, Š. Bartoš, J. Fanfrla, D. Tichopád, D. Studník, T. Vicherek, M. Grzymek, M. Kapec

Trenér: M. Trunkát